Картина за специален повод

  • Кат. номер: СМ-1

• ​Размери: 30х20х2см.
• Материал:
- пъстра гама от скандинавски мъх, който има свойството да подобрява качеството на въздуха в стаята;
- Основа от шперплат, който има възможност да бъде графиран с текст по Ваш избор.
• Живот: до 7 години. Ако започне да "повяхва", е достатъчно да се постави в тъмно и влажно помещение за 24ч.

Картината не бива да се излага на пряка слънчева светлина. Срокът за изработка е 2 работни дни.

 

Непретенциозен за отглеждане
Скандинавският мъх не изисква нито поливане, нито косене, нито торене. Той е растение, което се грижи изключително само за себе си и си набавя всичко необходимо от средата, в която живее. Поради липсата на корени, той не изисква и голямо количество почвен субстрат. Ако използвате мъх за направа на зелена стена, в никакъв случай няма да натежи. Освен това е много устойчив и адаптивен. И нещо много важно - притежава антистатични свойства. Те се приемат с широки усмивки от всички собственици на домакинства, които абсолютно всеки ден почистват прах от различни повърхности. Със скандинавския мъх този проблем изчезва. Тази негова способност е още един актив в избора на зелен приятел у дома или офиса.

Тишината е постижима със скандинавски мъх
Това растение, освен всичко друго, е и чудесен изолатор. В шумните градове, в които всеки клаксон, вик или спирачка се отблъсква от сградите наоколо и така усилва звука си, е истинска благодат да разполагате с кът, където можете да се отпуснете и отпочинете. Установено е, че в така модерните open space офиси, шумът е от порядъка на 60 децибела, които нашият слух възприема като силен шум. За да добиете по-ясна представа - 80 децибела е шумът от минаващ мотоциклет. Ние сме изложени на това шумово замърсяване всеки ден. Часове наред.

Ползи за здравословния климат
И с това далеч не свършват предимствата на мъха! В Норвегия съществуват бореални гори, в които подлесът е почти изцяло от редки видове мъх. Те имат специална връзка с азотфиксиращите цианобактерии и при промени в околната среда може да освобождават фиксиран азот, като така този елемент става достъпен за цялата екосистема. Мъхът има и способността да усвоява и въглеродния диоксид. Благодарение на това пречиства въздуха. И отделя кислород.

"Белият дроб" е наистина бял
Знаете ли, че истинският цвят на това растение не е зеленият, а белият? Ето защо той още повече може да се оприличи на "бял дроб". След като се събере, той се багри с безвредни бои и едва след това се използва за търговски цели. Друг любопитен факт е, че и днес продължават да се откриват нови видове мъхове.

Минимализъм и скандинавски мъх
За минимализма и претрупването все повече се говори и дори има цяло течение в интериорния дизайн, изцяло уповаващ се на него. В преселената ни планета, всеки от нас разполага с все по-малко място за себе си и отдавна пространството се използва не само по хоризонтала, а и по вертикала. Ако имате малко жилище и все пак искате да бъде уютно и зелено, то изберете място, където да поставите картина от скандинавски мъх. Или пък направете цяла зелена стена. Ще си осигурите здраве, тишина, спокойствие и красота!

Скандинавският мъх определено притежава много предимства. Днес е модерно да бъдеш "зелен", но, от друга страна, здравето на самите нас, близките ни и грижата за здравословен климат, в който всички ние живеем, никога няма да бъде демоде. И имаме чудесен помощник в лицето на този властелин на здравето.

150,00 лв.
loading... Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 150,00 лв.
Моля, изберете: